Hoe werkt een airconditioning-systeem?

In alle gevallen is sprake van het afvoeren van overtollige warmte uit het vertrek. Hierbij wordt tevens vocht onttrokken, wat een extra verkoelend effect oplevert. Bij (verplaatsbare) kamerkoelers is het totale systeem in 1 omkasting aangebracht. De zgn. splitsystemen bestaan uit twee delen. De binnen-unit zorgt voor circulatie van de ruimtelucht en neemt overtollige warmte op. De buiten opgestelde condensingunit (buiten-unit) geeft de opgenomen warmte af aan de buitenlucht. Dunne koudemiddelleidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apparatuur. Naast het koelen en ontvochtigen zorgt het systeem ook voor filtering en circulatie van de ruimtelucht.

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden van een airconditioner in uw woning of bedrijfsruimte.

Onderhoud door stek gecertificeerde installateur.

Onze monteurs zijn voorzien van de benodigde opleiding en kwaliteit die binnen de regeling van STEK gecertificeerde organisaties voldoen aan de gestelde eisen en diplomering, vanuit de opgelegde wetgeving. 

Helaas constateren wij bij regelmaat de vrije hand binnen de contouren van de toepassing en het onderhoud. Zowel prive als zakelijk, In het laatste geval is de onderneming onomstotelijk aansprakelijk binnen wetgeving inzake gezondheid en welzijn van werknemers en derden binnen de behuizing van de onderneming.

Ontzorging

Wij voeren voor u het jaarlijkse, 3 maandelijkse of maandelijkse (door wetgeving) verplichte onderhoud uit binnen bedrijven betreffende klimaat systemen, zodat u bent voorzien van de optimale en zorgvrije kwaliteit van uw klimaat systeem.

U bent bij wet verplicht om regelmatig onderhoud uit te laten voeren door een Stek-erkende onderneming. Hoe vaak er onderhoud uitgevoerd dient te worden, is afhankelijk van de hoeveelheid koudemiddel die de installatie bevat.

Op onderstaand tabel ziet u hoe vaak er per jaar onderhoud uitgevoerd dient te worden.
De hoeveelheid koudemiddel in uw installatie vindt u op de kenplaat behorend bij uw installatie.

Inhoud in kg.
Onderhoudsbeurt
Instructiekaart
Logboek
0-3 kg 1x per 2 à 3 jaar verplicht niet verplicht
3-10 kg 1x per jaar verplicht verplicht
10-30 kg 1x per jaar verplicht verplicht
30-50 kg 4x per jaar verplicht verplicht
50-200 kg 4x per jaar verplicht verplicht
200-300 kg 4x per jaar verplicht verplicht
300-1000 kg 12x per jaar verplicht verplicht
> 1000 kg 12x per jaar verplicht verplicht

Voor onderhoud bellen of mailen, wij adviseren en regelen dat voor u en plannen de toekomstige periodes binnen uw omgeving, ongacht uw huidige installatie en leverancier. Tevens reinigen wij uw uitlaat systeem, mbt stof ophoping, in de diverse plafonds, opdat u zonder zorg bent voorzien van een optimaal klimaat in de werkomgeving.

Voor nieuwe installatie werken we o.a. met de volgende merken

Airco

Scroll to Top