Pelletkachels en CV Pelletketels

Pelletkachels

Houtkachels zijn de laatste jaren bezig aan een gestage opmars. Wie de mogelijkheid heeft om een kachel te plaatsen en hout te stoken, is doorgaans iets goedkoper en heel wat duurzamer bezig dan degene die gas stookt. Hout stoken is namelijk CO2 neutraal.

Nog mooier wordt het als in plaats van gekapt hout, afvalhout verwerkt wordt, dat normaal niet verbrand wordt. Hoe meer hout CO2 neutraal verbrand wordt, hoe lager de belasting voor het milieu. Wie zich verdiept in het stoken van hout komt ongetwijfeld ook tijdens de zoektocht kachels tegen die gestookt worden met houtpellets.

Houtpellets zijn kleine geperste brokken van afvalhout, op een afstandje zien ze eruit als diervoeder. Maar dat is natuurlijk schijn. De houtpellets worden meestal met een vijzeltje automatisch in de kachel ingebracht. Ze vallen in de verbrandingskamer van de kachel, die meestal véél kleiner is dan die van een open haard. Daar wordt eventueel ook nog de luchttoevoer geregeld. En zo ontstaat een optimale verbranding met nagenoeg géén restafval.

Een goede pelletkachel haalt dus héél erg veel rendement uit het hout dat u erin stopt. Relatief kleine pelletkachels kunnen daardoor vaak met gemak grote ruimtes verwarmen. In het buitenland worden al sinds jaar en dag vollop pellets gestookt, met name in Scandinavië, waar het koud is, en afvalhout ruimschoots voorhanden is.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de pelletkachel in Nederland aan populariteit gaat winnen.

Samen met onze partner en importeur euron kachels, voorzien van een uitgebreide showroom, leveren en installeren wij uw pelletkachel, waarna u zorgeloos en rendabel kunt genieten van uw pellet-kachel

Pellet kachels en susidie 2016

In 2016 is er de mogelijkheid tot subsidie bij de aanschaf van een pelletkachel.Dit geldt echter niet voor alle pelletkachels.

Het door ons gevoerde merk Dielle voldoet als een van de weinigen aan de strenge eisen die daarbinnen ten grondslag liggen.

Onderstaand een toelichting van de fabrikant

Subsidie voor de Dielle pelletkachel

Wij krijgen momenteel vaak de vraag of de Dielle pelletkachel wel onder de subsidie valt.

Het antwoord hierop is ja, De Dielle heeft een andere techniek dan andere pelletkachels en heeft hierdoor minder uitstoot dan de gewone pelletkachel. Onze engineering afdeling heeft alle waardes bekeken en wij zitten hier ver onder waaraan voldaan moet worden en hiervoor zijn wij uiteraard goedgekeurd.

Welke keuringen moeten pelletkachels aan voldoen om de subsidie te verkrijgen?

De subsidie is niet alleen de EN 14785 maar moet ook voldoen aan een uitstoot regel de zogenoemde (EU) 2015/1185 dit is een zware regel om de uitstoot goed te kunnen verlagen en te handelen. Door dat de Dielle geen asresten uit de branderbak hoeft te blazen maar deze door nieuwe verse korrels aan de kant drukt is het uitstoot niveau zeer laag.
Ook wordt er niet zoals bij de gewone pelletkachel koude brandstof op het vuur gegooid maar wordt deze naar boven gedrukt voorverwarmd en brand deze langzaam op.
Het grote voordeel hiervan is dat het vuur vele malen rustiger is en de kachel ook van binnen veel schoner blijft.Het onderhoud is dan ook enkel per maand uit te voeren in plaats van iedere week de branderbak te hoeven reinigen.

Hoeveel subsidie zit er op onze pelletkachel?

De minimale subsidie is €500,- en kan oplopen bij de Cv toestellen zal er een hoger bedrag worden verkregen.
De berekening is dat er bij elke kw €50,- wordt verkregen.Een 6kw toestel en een 9kw toestel hebben dezelfde waarde echter boven de 10KW haalt u meer als u bijvoorbeeld een cv toestel aanschaft.

Hoe gaat de subsidie in zijn werk?

De subsidie voor de aanvraag van een pelletkachel gaat als volgt, U schaft het toestel aan en dient de factuur met de gegevens voor de pelletkachel aan via het rvo

Zij bepalen dan de hoeveelheid subsidie die u krijgt, het heeft geen nut om vooraf de subsidie aan te vragen dit is enkel voor bedrijven geregeld.
U mag na de goedkeuring van de ISDE subsidie het eerste jaar uw toestel niet verwijderen uit de woning.

Zie ook http://www.diellepelletkachel.nl/

U van harte welkom met vragen via info@holshof.nl of tel 0547275442

Impressie Dielle

Werking Pellet Kachel

Pellets

CV pelletketel

Per 1 januari 2017 € 2500,- euro subsidie op deze cv pelletketel

CV Pelletketel

Een meer en meer verantwoorde omgang met het milieu leidt tot een stijgende vraag naar alternatieve energiebronnen. Cv pelletketels (ofwel pelletkachels) zijn zo’n alternatief en kunnen rechtreeks op uw centrale verwarming worden aangesloten. CV pelletketels zijn zeer milieuvriendelijk en duurzaam. Bovendien kunt u met een cv pelletketel flink besparen op uw energiekosten. Een pelletketel kan prima dienen als hoofdverwarming. Maar ook als bijverwarming kunt u al veel kosten besparen. Ongeveer 80% van het jaar heeft u het gehele vermogen van uw gasketel niet nodig, dan is een cv pelletkachel met lager vermogen voldoende. Dit scheelt kosten in de aanschaf. Mocht de temperatuur zo ver dalen dat de pelletketel te weinig vermogen afgeeft, verwarmt de cv gasketel het cv water na tot het de juiste temperatuur heeft.

Cv pelletketel werking
Een pelletketel is een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets: kleine korrels geperst afvalhout. Belangrijkste voorwaarde is dat de brandstof een hoge verbrandingswaarde heeft. Aan de cv pelletketel zit een pelletsilo.
Vanuit hier worden de houtpellets naar de brander getransporteerd. Een ventilator en gloeiontsteking zorgen voor de ontsteking en verbranding van de houtpellets. De hitte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt om het water te verwarmen dat via de cv leidingen naar uw radiatoren of vloerverwarming gaat. De toevoer van de houtpellets gaat volautomatisch, zodat u een constante warmte afgifte van uw cv pelletketel in uw woning heeft.

BIODOME LX

Aanschaf € 3200,- (incl BTW) exclusief installatie en installatiemateriaal

per 1 januari 2017  € 2.500,- subsidie op deze BIODOM LX , meldingsnummer KA00272

Voor de volledige apparatenlijst en subsidiebedragen

klik http://www.rvo.nl/sites/default/files/2016/01/Apparatenlijst%20ISDE%20bk.pdf

BIODOM LX – 23 kW cv pelletketel heeft een rendement hoger dan 92%
BIODOM LX moduleert tussen de 6,06 en 23 kW
BIODOM maakt gebruik van zelf ontwikkelde en innovatieve BIO-Logic technologie, die tal van voordelen biedt aan de gebruiker.
BIO-LOGIC is een stap in de richting van meer efficiëntie en besparing op de energiekosten.
Door het BIO-LOGIC systeem hoeft u geen parameters meer in te stellen nadat u andere pellets heeft gekocht, het BIO-LOGIC systeem herkent de pellet kwaliteit en stelt de BIODOM volledig automatisch in op deze pellets. Dit resulteert in een zeer hoog rendement, hoger dan 92%.
De BIODOM heeft door zijn hoge rendement zeer lage emissies en is hierdoor zeer milieu vriendelijk.
De BIODOM heeft een mooi functioneel design.
De BIODOM heeft maar een rookgaskanaal met een diameter van 80 mm nodig.
De BIODOM heeft reeds een ingebouwde retourwater verhoging.
De BIODOM uitgerust met een ingebouwd pellet reservoir, de inhoud hiervan is 150kg
De BIODOM heeft een handmatige warmtewisselaar reiniging.
De BIODOM is eenvoudig aan te sluiten op reeds bestaande installaties. automatische set-up tijdens de eerste start.
De BIODOM is uitgerust met een dag en week instelling.
De BIODOM kan worden geschakeld doormiddel van een eenvoudige aan/uit kamerthermostaat.
Op de BIODOM kunt u een sanitair warm water boiler of zonneboiler aansluiten.

BIODOME LX

Kenmerken BIODOME:

Constant automatisch aanpassen van het verbranding proces
Automatische aanpassing van parameters
Pellet kwaliteit herkenning
Automatische schoorsteen trek regeling
Geen duur rookgaskanaal nodig
Volledig modulerend van 6,06 tot 23 kW

Slechts 136x66x72 cm groot (HxBxD)

5 jaar garantie op de ketel

Scroll to Top