SMA

SMA Solar Technology AG

Dankzij de ontwikkeling en productie van de meest moderne omvormers en controlesystemen voor PV-systemen behaalde de onderneming het markt- en technologieleiderschap. Voor elke toepassing biedt SMA de geschikte omvormer: voor systemen die aan het net gekoppeld zijn, autonome systemen of back-up functies.

Ontwikkeling

SMA ontwikkelt steeds verder. In Duitsland is de voorsprong in gebruik en techniek mbt PV duidelijk aanwezig. Men werkt continu aan verdere ontwikkeling van onafhankelijke toepassingen die naadloos aansluiten bij de reeds bestaande toepassing van de omvormer.

Afhankelijkheid Energienet (en Politiek)

Middels SMA omvormers bent u als klant telkens verzekert van oplossingen zonder uiteindelijke afhankelijkheid van politiek en energiemaatschappijen mbt duurzame energie toepassing. Een omvormer met een toekomst ontwikkeling middels mogelijke toevoegingen op de bestaande omgeving.(Home manager/batterij)  Dus geen eenmalige investering en afwachten maar telkens vooruitgang en alternatieven. Europese richtlijnen en ontwikkelingen worden door SMA sterk gevolgd waardoor u niet opgescheept wordt met een omvormer die over een korte periode niet meer voldoet aan de nieuwe eisen, neen, telkens meedenken en mogelijkheden houden voor efficiente toepassing middels eigen energieproduktie, dat is wel een belangrijk onderscheid van deze marktleider uit Duitsland die eveneens te maken heeft met dezelfde randvoorwaarden als wij in Nederland

Toekomstgerichtheid

Deze fabrikant heeft een duidelijk focus om onafhankelijke energietoepassing voor eenieder beschikbaar te houden, door passende en  werkende oplossingen binnen de bestaande omgeving.

Klik hier voor website

Sunny Island

Koppeling met accu/batterij

SMA Home Manager

SMA Monitoring

Webconnect of bleutooth communicatie bij de SMA omvormers.

Vanaf de sma 2500 TLST zijn de omvormers standaard uitgerust met bleutooth communicatie

Optioneel is er uitbreiding mogelijk voor een WebConnect kaart. Enkel bij de 3 fasen omvormers is Webconnect standaard.

Via Bleutooth kan er worden gecommuniceerd middels Sunny Explorer, deze is alleen beschikbaar voor windows, dus o.a. geen mac-os(apple) waarvan o.a. een I-pad gebruik maakt. Bij Bleutooth is de communicatie beperkt door het zendbereik van dit radio signaal.

Veel beter is Webconnect, deze maakt verbinding via internet mogelijk en kan er via uw thuisnetwerk door speedwire, lan connectie, worden gecommuniceerd met de omvormer. Alle systemen die over een browser beschikken kunne bij toepassing van webconnect de pv installatie monitoren. Voor de smartphones is er een gratis sunnyportal app.

De webdienst die bij webconnect wordt geleverd is gratis, waardoor u vanuit elke lokatie middels internet inzage heeft in de performance van uw pv installatie.

Voor vragen over de mogelijkheden neem contact op.

Hiermee bent u voorzien van moderne communicatiemiddelen voor de inzage van rendementen en werking van uw pv installatie. Klik hier voor realtime inzage inclusief prognose van een vrijgegeven klantopstelling, welke vanaf 8 mei 16:15 draait.

De volledige uitrol van deze toepassing, maken wij werkend binnen elke omgeving. Klik op onderstaande plaatje voor meer….

Scroll to Top