Zonne Energie Algemeen

Algemeen

Bewust besparen, door gebruik te maken van zonne energie, zonder risico’s!

Zie onderstaande animatie filmpje (bron youtube Delta) over zonne energie

Als de zon schijnt voelt dat beter, verdubbel dit gevoel door gebruik te maken van zonne energieMiddels een goede installatie en optimaal inzicht in uw rendement, door gebruik van moderne ict-tools, maken wij dit meer dan waar.

Lage spaarrentes bij de bank en stijgende energiekosten, dit is de mogelijkheid voor een verdubbeling van goed gevoel en rendement.

Vraag geheel vrijblijvend om een offerte, wij bieden u ter plaatse inzage en rendement binnen uw mogelijkheden en omgeving, waarbij eveneens de ict-mogelijkheden worden gepresenteerd voor beheersing en continuiteit van uw installatie.(klik voorbeeld realtime klant monitor)

Benadering van rendement aan de hand van historische weergegevens maken deel uit van onze aanpak, waardoor jaarlijks rendement realistisch en concreet binnen elke opzet worden weergegeven. Soms valt het weer maandelijks mee, soms valt het tegen, maar jaarlijks is deze benadering doeltreffend.

Als totaal installateur met 28 jaar ervaring leveren wij de beste oplossingen voor de toepassing van zonne energieDit doen wij met de produkten en ondersteuning van de marktleiders wereldwijd. Opgegeven garanties worden hierdoor nageleefd.

Door deze samenwerking zijn wij in staat om de prijs kwaliteit verhouding in de juiste balans te realiseren en bent u verzekert van de benodigde expertise, duurzaamheid, realisatie en rendement van de geleverde oplossing.Onze produkten zijn hierbij voorzien van TUV certificering en/of Kiwa registratie. Alle condities, garanties en kwaliteit volledig transparant inzichtelijk, dus geen risico’s.

In Nederland zijn voornamelijk 2 technieken in gebruik die zonlicht omzetten in een andere vorm van energie: zonnecollectoren (of zonneboilers) en zonnepanelen.

Zonnecollectoren

Een zonneboiler gebruikt de energie van de zon om water te verwarmen dat gebruikt wordt in de keuken of de badkamer. Een zonneboiler is een aanvullend systeem op de verwarmingsketel. Het apparaat wordt niet gebruikt voor de verwarming van een woning. Daarvoor is een zonneboilercombi nodig.

Zonnepanelen

Zonnepanelen (PV-panelen) zetten het zonlicht om in elektriciteit (zonnestroom). Zon-pv of fotovoltaïsche zonne-energie is een gemakkelijk toepasbare en milieuvriendelijke techniek voor elektriciteitsopwekking. Teveel opgewekte elektriciteit kan eenvoudig aan het elektriciteitsnet worden geleverd. Ook zijn er steeds meer producten op de markt waarbij zonnecellen geïntegreerd worden in bouwmaterialen, zoals dakbedekking, gevelpanelen of dakpannen

Overtollige energie terugleveren

Bijna alle analoge elektriciteitsmeters lopen terug wanneer u minder elektriciteit gebruikt dan het PV-systeem levert. Alleen de nieuwste elektronische meters zijn zo gemaakt dat ze niet terug kunnen lopen. In dat geval is een zogeheten viertels elektriciteitsmeter nodig. Zij worden regelmatig gecontroleerd door vergunningverleners die daarop getraind zijn. Een dergelijke elektriciteitsmeter registreert zowel het verbruik als de teruglevering van energie en in zowel het dag- als nachttarief.
Bron rijksoverheid.nl

Vergunningen

In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of zonnecollectoren. Wel gelden bepaalde regels. Zo moet de hellingshoek van de collector of het paneel hetzelfde zijn als die van het dak. Bij een plat dak moet de afstand van de panelen tov van de rand minimaal de afstand zijn van de lengte van de verticale rechte hoek van de panelen.Wie niet voldoet aan alle voorwaarden, krijgt te maken met het bestemmingsplan. In dat geval is een vergunning nodig. Zie ook Vergunning nodig of niet
Bron rijksoverheid.nl

Zie ook www.zonnepanelen.net

Scroll to Top