Zo werkt het
Met behulp van de thermostaat wordt de gewenste temperatuur van het water ingesteld. Zodra deze temperatuur bereikt is, wordt de elektriciteit doorgezet naar de externe omvormer om zo de stroom te benutten voor uw elektrische installatie of om terug te leveren aan uw energieleverancier.

Naast de boiler ten behoeve van de warmwatervoorziening bestaat er ook een uitvoering die voorzien is van een intern spiraal waarop een ander verwarmingssysteem is aan te sluiten. In deze situatie kunt u denken aan bijvoorbeeld een vloerverwarmingsysteem dat de warmte van 35 graden celsius eveneens uit de boiler haalt.

Het water in de boiler kan ook verder verwarmd worden door de energie die uit de zonnepanelen is verkregen. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing van energie uit het elektriciteitsnet. Bovendien is warm water te allen tijde gegarandeerd, ook als het lang slecht weer is.

Kortom, met de zonnestroomboiler vermindert u het verbruik van elektriciteit en gas. U spaart het milieu én uw portemonnee.

Verwarm water met behulp van stroom door zonnepanelen

Zo veel mogelijk energie halen uit hernieuwbare bronnen. Zo kunt u met de zonnestroomboiler water verwarmen met behulp van (pv) zonnepanelen, dus op basis van stroom ipv warmte zoals met de zonnecollector het geval is. Het water in de zonnestroomboiler wordt verwarmd met de elektrische energie die geproduceerd wordt door zonnepanelen. Doordat de zonnepanelen rechtstreeks worden aangesloten op het verwarmingselement van de boiler gaat er geen elektrische energie verloren. Het is dus een zeer effectief systeem.

Stroom van zonnepanelen direct naar zonnestroomboiler
De zonnepanelen worden direct verbonden met de boiler waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Door water te laten verwarmen met behulp van zonnepanelen wordt de duurzame energie volledig en rechtstreeks door de producent verbruikt. Het is dan ook de meest effectieve manier om groene energie op te wekken en te gebruiken.

Drie bronnen
De zonnestroomboiler wordt aangesloten tussen de zonnepanelen en de CV- ketel. Drie bronnen kunnen daarna gebruikt worden voor de verwarming van water: gas, elektriciteit uit zonnepanelen en elektriciteit uit het net. De meest eenvoudige en tevens kosteloze manier waarop je gratis spins zonder storting kunt krijgen. Heel veel online casino’s geven de optie om bij het aanmaken van het account een welkomstbonus te activeren. Die laatste twee energie-voorzieningen kunnen tegelijkertijd en ieder zelfstandig aangesproken worden.

Water dat verwarmd is door middel van zonnepanelen stroomt direct in de wateropslag van de CV-ketel. De CV-ketel hoeft daarbij niet ingeschakeld te worden, wat het gasverbruik aanzienlijk vermindert. Pas als het water niet voldoende verwarmd kan worden door de zonnepanelen zal de ketel aangesproken worden.

Scroll to Top